Korzystałam z tego przepisu:
2 szklanki
mąki
2/3 szklanki
cukru
2 łyżeczko
proszku do pieczenia
Cukier waniliowy
1 szklanka
mleka
1/3 szklanki
oleju
2 jaja
Najpierw wrzucamy suche składniki, potem dodajemy mokre i mieszamy
wszystko łyżką na gładką masę i przekładamy do foremek. Czas pieczenia około 20
minut. Moja rada: do ciasta można dodawać różne składniki np. kakao, czekoladę
w płatkach, sok z cytryny, zamiast mleka serek waniliowy itp. Drugą, fajną
opcją są muffiny „na słono” np. z szynką lub cebulką. Przepis bardzo prosty w
przygotowaniu i jaki efekt smakowy po upieczeniu…. Mniam…
Jest ich 18
sztuk, niby dużo, ale i tak za mało :) Każdą porcję wkładałam na 8 minut do
piekarnika i pod koniec mojej pracy miałam już ich dość! Mój wysiłek
zrekompensował uśmiech mojego męża i znikające w mgnieniu oka babeczki…
Na koniec zapraszam na
poczęstunek :)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz